چالش ها و موانع پیاده سازی مدیریت دانش در نیروهای مسلح
کد مقاله : 1143-KNM (R1)
نویسندگان:
مظاهر بابایی *1، محمد غفاری مجلیچ2
1شیراز_بلواراستقلال_کوچه 49_فرعی دوم سمت چپ_پلاک 90
2استادیار پایه 7
چکیده مقاله:
در سال های اخیر مدیریت دانش به موضوعی مهم و بحث برانگیز در سطوح مختلف تبدیل شده است. زیرا به مهمترین سرمایه ارزشمند سازمانی یعنی سرمایه های فکری مربوط می شود. مدیریت دانش با تبدیل سرمایه های انسانی به دارایی فکری سازمان یافته برای سازمان ثروت و ارزش افزوده ایجاد می کند. در چنین شرایطی دانش به عنوان یک منبع ارزشمند استراتزیک و دارایی ، نیازمند مدیریت است. مبحث مدیریت دانش، چیز جدیدی نیست اما جدیداً مورد استفاده قرار گرفته است و به شدت مورد اقبال و توجه دانشمندان علم سازمان و مدیریت واقع شده و امروزه بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا با بکارگیری و پیاده سازی مدیریت دانش در جهت رشد و توسعه خود گام برداشته اند.
موفقیت مدیریت دانش نیازمند عزم جدی سازمان ها برای برطرف کردن موانع موجود بر سر راه مدیریت دانش است. بسیاری از سازمان ها دانش را مهم می دانند و در ظاهر برای آن اعتبار زیادی قائل هستند، اما عملاً برای برطرف کردن موانع موجود بر سر راه آن اقدامی نمی کنند. باید مدیریت دانش در سازمان باور شود و کارکنان و مدیران به اثربخشی آن اعتقاد پیدا کنند و تنها در این صورت است که برای رفع موانع اقدام خواهند کرد.
اﯾﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ ﻧﻘﺶ ﻇﺮﻓﯿﺖ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ داﻧﺶ در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ اﻗﺪاﻣﺎت راﻫﺒﺮدی ﻣﻨﺎﺑﻊ اﻧﺴﺎﻧﯽ و ﻋﻤﻠﮑﺮد ﻧﻮآوری ﭘﺮداﺧﺘﻪ اﺳﺖ که نتایج این مقاله نشان می دهد که اقدامات راهبردی منابع انسانی به ﻃﻮر ﻣﺜﺒﺘﯽ ﺑﺎ ﻇﺮﻓﯿﺖ مدیریت داﻧﺶ و در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺜﺒﺘﯽ ﺑﺎ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﻧﻮآوری مرتبط است.
کلیدواژه ها:
مدیریت دانش،منابع انسانی،موانع مدیریت دانش
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
سایت همایش